ورود با ما تماس بگیرید.: 09387600154

مقالات

اپیدمیولوژی بیماری سلیاک در ایران: یک مرور

در گذشته معتقد بودند که بیماری سلیاک یک انتروپاتی مزمن روده است که بیشتر در مناطق اروپا شایع می باشد. بیماری سلیاک عدم تحمل دائمی به گلوتن است که پروتئین اصلی گندم می باشد.تست های سرولوژیک اختصاصی بسیار حساس ،ساده و جدید نشان می دهند که شیوع بیماری سلیاک در کشورهای خاور میانه که گندم غذای اصلی مردم است همانند اروپا ، استرالیا و نیوزلند می باشد. یافته ها بیانگر آن است که بیماری سلیاک در ایران در جمعیت معمولی و هم در گروه های پرخطر شیوع بالایی دارد،مانند بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 وسندرم روده تحریک پذیر(IBS). در کشورهای درحال توسعه جهت تشخیص زودرس بیماری سلیاک ،انجام آزمایشات سرولوژیک در گروه های پرخطر ضروری است.مطالعات کلینیکی نشان می دهد که وجود نشانه های غیراختصاصی یا کمبود علائم در خاور میانه مانند اروپا مشترک است.گندم ترکیب اصلی رژیم غذایی ایرانیان است و مواجهه با پروتئین های گندم موجب درجاتی از تحمل ایمنی می گردد و منجر به علائم خفیف ترمی شود که ممکن است با سایر بیماری های گوارشی اشتباه شود.در ایران رعایت رژیم غذایی فاقد گلوتن(GFD) برای هم بیماران و هم پزشکان چالش اصلی می باشد بخصوص به دلیل اینکه محصولات تجاری فاقد گلوتن در این منطقه در دسترس نمی باشد

.تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به موسسه پژوهشی درمانی و توسعه پورسینای حکیم می باشد Borhan Pardazesh Company.